3x Oldenzaal:
culinair, cultuur, consumeren

Uit eten in Oldenzaal

In het centrum van Oldenzaal heb je de Groote Markt, dit is het kloppende hart als het gaat om horeca. ‘s Avonds kun je hier terecht voor een lekker hapje eten in een van de restaurants, of voor een speciaal biertje in (prijswinnend) biercafé De Engel.

Buiten dit plein, in de regio, bevinden zich ook nog een aantal goede restaurants, vraag ons er gerust naar bij je verblijf!

Terug in de tijd – de musea in Oldenzaal

Museum Het Palthe Huis is een historisch museum. Het bevat een zaal met de stadsgeschiedenis, een educatieruimte voor kinderen, een archeohotspot, een museumwinkel en in het voorhuis is alles hersteld zoals het in de 18e eeuw was. Je gaat dus echt even terug in de tijd en ziet, hoort en voelt hoe de Oldenzaalse familie Palthe daar toen leefde. Een bezoek waard voor het hele gezin!

Naast dit museum zijn er nog 2 kleine musea in de binnenstad; museum Pelgrim en het carnavalsmuseum. Deze maken deel uit van de Oldenzaalse musea en zijn binnen de RIVM richtlijnen te bezoeken.

Winkelen in Oldenzaal

In het centrum van Oldenzaal zijn zo’n 200 winkels te vinden. In de twee winkelcentra, de Driehoek en de Vijfhoek, is het altijd gezellig. Maar ook de historische winkelstraten zijn leuk om doorheen te wandelen. In Oldenzaal vind je een aantal grote ketens, maar ook kleinere boetiekjes.

Een aantal keer per jaar is het koopzondag in Oldenzaal en is het extra gezellig in de stad. Zo is er vaak muziek en kan je genieten op een terras.

Aan jullie de keus. 
Logeren in de stad; reuring én rust binnen handbereik. 
Oldenzaal wacht op je!

 
Hier kom je weer
helemaal tot jezelf...

 

De voorkant van de groepsaccommodatie in Delden.

Wil je meer weten?
Neem dan contact op!

De ingang van de groepsaccommodatie in Oldenzaal.