Weekendje weg in Twente

Twente is een heerlijke locatie om een weekendje weg te gaan met vrienden of familie. In het oosten van Overijssel vind je deze veelzijdige streek waar je prima een weekend kan vertoeven. Ontsnap even uit de drukte van de randstad en ontspan tussen de rivieren en groene landschappen. 

Kom samen met je partner, gezin, vriendengroep of collega’s en zie al het moois dat Twente te bieden heeft met je eigen ogen. Er is voor jong en oud meer dan genoeg te beleven.

Wat is er te doen in Twente tijdens een weekendje weg?

Twente beslaat een groot gebied in Nederland en er is dan ook genoeg te doen tijdens een weekendje weg. Hieronder sommen we de leukste dingen voor je op:

Wandelen en fietsen

Het Twentse landschap is uitermate geschikt voor een fiets- of wandeltocht. Het fietsnetwerk in Twente is erg uitgebreid en als je wil kan je zelfs de grens met Duitsland over. Wandelen is ook prima te doen in de Twente met een groot aanbod aan wandelroutes. Door de uitgestrekte natuur is het ook nog eens rustgevend en ontspannend.

Ontspan in de wellness

Als je nog niet genoeg tot rust was gekomen tijdens je wandeling of als je moe bent geworden van het fietsen dan zijn er in Twente flink wat mogelijkheden tot het bezoeken van een wellness. Geniet van een massage in een boerderij of bezoek een dayspa voor een behandeling. Neem daarna een verfrissende duik in een van de zwembaden die Twente rijk is.

Winkelen in Enschede

Even genoeg van de weide natuur? Ga winkelen in Enschede. Enschede is een bruisende stad met een gezellig centrum. Strijk neer op een terras met een kop koffie of een biertje of struin alle winkeltjes af op zoek naar de perfecte aankoop.

Geniet van het Twentse eten

Na zo’n hele dag onderweg te zijn geweest is het tijd om neer te ploffen in een restaurant of cafe. Twente wordt ook wel de culinaire schatkamer van Nederland genoemd. Hier zit je dus wel goed.

Als je wil weten waar je eten vandaan komt, dan kan dat ook in Twente. Bezoek een van de vele boerenbedrijven en zie bijvoorbeeld hoe kaas of bier wordt gemaakt. En natuurlijk mag je ook even proeven.

Kies voor een arrangement in Oldenzaal of Delden

Tijdens je weekendje weg met vrienden of familie in Twente moet je natuurlijk ook ergens slapen. Daar is in Twente keuze genoeg voor. Wil je graag op het platteland van de natuur genieten? Kies dan voor Oldenzaal. Hier kan je terecht in een heerlijk luxe boerderij midden tussen de velden.

Ga je liever voor de stad? Dan is Delden een goede keuze. In een authentiek pand midden in het stadscentrum ontdek je gemakkelijk het echte bourgondische leven.

Boek je verblijf bij Op10 Logeren en geniet van een weekendje in Twente.

 
Hier kom je weer
helemaal tot jezelf...

 

De voorkant van de groepsaccommodatie in Delden.

Wil je meer weten?
Neem dan contact op!

De ingang van de groepsaccommodatie in Oldenzaal.